icon_recycle Een youngtimer = 100% circulair!

Standaard garantie

Auto Eminent stelt hoge eisen aan de verkoop van gebruikte occasions. Wij doen altijd ons uiterste best een zo goed mogelijke auto te verkopen en zijn er zeker niet op uit om u in de problemen te brengen door u een auto te verkopen met verborgen gebreken. U kunt van ons een gecontroleerde auto verwachten, waarmee u zorgeloos de weg op kunt.

Er kan ondanks onze zorgplicht natuurlijk altijd iets mis gaan. Omdat wij door de gestelde strenge eisen volledig achter de door ons verkochte auto’s staan, krijgt u altijd garantie op een bij ons gekochte occasion. Tenzij dit schriftelijk anders overeengekomen is om reden van bijvoorbeeld een verkoopprijs onder de marktwaarde, vooraf gemelde gebreken of bij verkoop aan handel of export.

Wettelijk gezien zijn wij, als professionele en gespecialiseerde commerciële verkoper, ook verplicht een ‘basisvorm’ van garantie te geven, standaard garantie, volgens het conformiteitsbeginsel. Dit houdt in dat u bepaalde, minimale verwachtingen mag hebben van hetgeen u koopt. Wanneer u een gebruikte auto bij ons koopt mag u daar dus bepaalde verwachtingen van hebben. De verwachtingen die u zou mogen hebben verschillen per situatie en zullen zodoende altijd afzonderlijk worden bekeken.
In het algemeen geldt dat aanmerkelijke problemen, waardoor de auto niet meer veilig start en rijdt, ontstaan binnen afzienbare tijd na aankoop, toe te rekenen zijn aan Auto Eminent. Immers, een autoverkoper dient u een auto te verkopen die voldoet aan hetgeen u redelijkerwijs van deze auto mag verwachten – conformiteit. In deze gevallen nemen wij dus zeker onze verantwoordelijkheid.

Auto Eminent geeft dus standaard garantie op calamiteiten. U bent bij ons zodoende verzekerd van de aanschaf van een goede auto, want, mocht het onverhoopt toch verkeerd gaan, verzekerd van hulp en een afdoende oplossing.

Uitgebreide garantie 6 maand

Op al onze auto’s vanaf 4.500 euro ontvangt u naast de beschreven standaard garantie tevens 6 maand contractuele garantie op de techniek. Deze garantieverzekering is landelijk inzetbaar, bij elke willekeurige garage. U bent dus niet gebonden aan onze garage om eventuele gebreken te laten herstellen, maar u kunt deze ook bij uw eigen garage om de hoek laten repareren.
Onder deze uitgebreide garantie vallen alle onderdelen met een permanent karakter. Slijtage-delen, zoals bijvoorbeeld banden en remblokken, vallen niet onder de garantie.

Onder de garantie vallen:

N.B. Bij inruil auto’s gaat de uitgebreide garantie altijd in overleg.