icon_recycle Een youngtimer = 100% circulair!

Volvo 244 GL 2.1 aut 82.954 km NAP NL auto schuifdak leder 1977

€ Verkocht Marge

Geen tweede van te vinden: Volvo 244 GL automaat, origineel Nederlands geleverd 1977, met origineel 82.954 kilometers, inclusief Nationale Autopas. De Volvo is uitgevoerd in blauw metallic (126) met zwart leder interieur, en beschikt over de B21E injectiemotor met 123 pk, automaat en trekhaak.
Bij de Volvo is een vuistdikke ordner met originele documentatie, beginnende met zowel de originele bestelbon als de originele aankoopbon, in Hollandse guldens. Ook is de gehele onderhoudshistorie en daarmee elke kilometer van 1977 tot en met 2023 gedocumenteerd aanwezig. Alle originele boekjes en twee originele sleutelsets zijn eveneens aanwezig. De Volvo loopt, schakelt en rijdt nog als nieuw, overeenkomstig de lage kilometerstand.

Deze Volvo is in 2021 door liefhebber van de tweede eigenaar overgenomen, op zijn beurt familie van de eerste eigenaresse. De tweede eigenaar bezat de Volvo het langst, maar liefst 35 jaar, van 1986 tot 2021. De Volvo is de afgelopen jaren in topconditie gebracht, met onder andere een complete technische revisie, nieuwe velgen en Vredestein Classic Sprint zomerbanden, nieuwe lederen bekleding, inclusief de stoelvulling, en volledig overgespoten in de originele kleur. Er was sprake van een zeer goede basis, de Volvo stond altijd binnen, er hoefde vrijwel niets gelast te worden en de Volvo blaakt ook na deze grondige opfrisbeurt nog van de originele details…. Ook is de volvo altijd schadevrij geweest.

De Volvo staat hier volledig rijklaar met grote beurt, waarbij het volgende vernieuwd werd;
4 banden, waterpomp, distributieriem en spanrol, bougiekabels, benzinepomp, luchthevelklep met bimetaal, multiriemen, remschijven, motorolie en filter, remvloeistof, motorsteunen 2x, tankbeugels, cardanolie, ontsteking afgesteld. Het moge duidelijk zijn dat kosten niet zijn gemeden!

Deze Volvo klassieker is volledig vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.

Algemene specificaties

Merk Volvo
Model 244 GL
Bouwjaar 1977
Brandstof Benzine
Carrosserie Sedan
Tellerstand 82.954
Exterieur Blauw metallic
Interieur Zwart leder
Gewicht 1300 kg
Transmissie Automatisch
Vermogen 90 kW
APK t/m 20/10/2025

Uitrusting

Schuif-/kanteldak, staal, handbediend
Trekhaak vast

Door dit formulier in te vullen en verzenden kunt u een vrijblijvend inruilvoorstel van ons ontvangen. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in voor een op maat gemaakt inruilvoorstel.

Uw gegevens

  Gegevens van uw in te ruilen auto

  Door dit formulier te verzenden worden de gegevens naar ons verzonden.
  U ontvangt op kortst mogelijk termijn reactie.
  Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

  Deel deze auto via sociale media:

  Of deel deze auto via e-mail, met dit formulier, waarmee u een bekende over deze auto kunt informeren. Na verzenden ontvangt uw kennis een e-mail met een link naar deze auto.

   Uw gegevens

   Gegevens van uw bekende

   Deel deze auto

   Door dit formulier te verzenden worden dit bericht naar uw bekende verzonden.
   Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.