icon_recycle Een youngtimer = 100% circulair!

Jaguar MKII 3.8 automatic 33.187 km Topconditie Origineel NL 1963

€ Verkocht Marge

Deze origineel Nederlandse Jaguar MK II 3.8 automaat werd in 1963 aan de eerste eigenaar afgeleverd door de firma Lagerweij te Den Haag. De huidige eigenaar kocht dit exemplaar in 2015, na een lange zoektocht, de minimale eisen waren namelijk een 3.8 motor, automaat, British Racing Green, spaakwielen en bij voorkeur een origineel Nederlands kenteken. Deze iconische Jaguar werd uiteindelijk verkregen via Misker, een Jaguar specialist uit Nieuw-Amsterdam. Bij de auto is een certificaat van de Jaguar Heritage Trust, een certificaat dat de matching numbers bevestigd. De Jaguar is in het verleden geheel gerestaureerd. Bij de auto zijn enkele taxatierapporten, een garantiebewijs van de gereviseerde versnellingsbak, een aantal onderhoudsnota’s, APK rapporten en, – best zeldzaam – , het 1e originele kentekenbewijs. Vanaf 2015 zijn alle facturen aanwezig. Deze worden, evenals een carcover en toolbox, bij de auto geleverd.
Vanaf aanschaf in 2015 zijn de bumpers, rozetten en koplampringen opnieuw verchroomd door vaklieden uit Tsjechië, met een fantastisch resultaat. De lak van de Jaguar is een zeer goede conditie, dankzij voortdurende stalling in de garage, en het plaatwerk heeft zeer mooie passingen. In 2017 is de bekleding vervangen door Engels kwaliteitsleer in de originele kleur rood. Tegelijk zijn toen de verenpakketten van stoelen en achterbank vernieuwd. In dat jaar zijn nog enkele carrosseriedelen gespoten en is ook wat kleiner chroomwerk opnieuw verchroomd. Gedurende de afgelopen jaren zijn heel veel kleinere dingen gedaan. Al dit werk is gedaan door een zeer ervaren monteur die alles van dit type Jaguar weet. Dit jaar heeft de auto een grote beurt gehad, inclusief vernieuwing van alle remblokken. Resumerend: Deze Jaguar ziet er niet alleen perfect uit, hij rijdt ook perfect!

Dan nog een algemeen rondje “MKII: Wist u dat?…”;

…de kenners de MKII lang hebben aangewezen als een van de beste Jaguars ooit gebouwd?

…bij de vervaardiging van de MKII drie verschillende soorten fijnfineer zijn verwerkt? De A-, B-, en C stijlen, de voor- en achterruit frames zijn ingelijst met generfd wortelhout. Jaguar moet destijds minstens zoveel timmerlieden als plaatwerkers nodig hebben gehad voor de produktie. Zelfs een Rolls-Royce of een Bentley van datzelfde bouwjaar kon daar niet aan tippen.

…de treinroversclub rond Ronald Biggs in het jaar 1963 de MKII gebruikte als vluchtauto? In de kofferruimte ging maar liefst 2,63 miljoen Engelse ponden in zakken.

…de Engelse politie kort daarna Jaguar MKII Sport Saloons aanschafte als dienstwagens? Zij moest uiteindelijk competitief blijven.

…de MKII een hoofdrol speelde in de lang lopende televisieserie Inspector Morse? Een wijnrode 1963 MKII 3.8 was het vaste vervoersmiddel van Inspector Morse.
Algemene specificaties

Merk Jaguar
Model MKII 3.8
Bouwjaar 1963
Brandstof Benzine
Carrosserie Sedan
Tellerstand 33.187
Exterieur BRG
Interieur Rood leder
Gewicht 1523 kg
Transmissie Automatisch
Vermogen 162 kW
APK t/m 12/09/2031

Uitrusting

Bekleding leder
Interieur afwerking hout
Klokje analoog
Mistlampen voor

Door dit formulier in te vullen en verzenden kunt u een vrijblijvend inruilvoorstel van ons ontvangen. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in voor een op maat gemaakt inruilvoorstel.

Uw gegevens

  Gegevens van uw in te ruilen auto

  Door dit formulier te verzenden worden de gegevens naar ons verzonden.
  U ontvangt op kortst mogelijk termijn reactie.
  Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

  Deel deze auto via sociale media:

  Of deel deze auto via e-mail, met dit formulier, waarmee u een bekende over deze auto kunt informeren. Na verzenden ontvangt uw kennis een e-mail met een link naar deze auto.

   Uw gegevens

   Gegevens van uw bekende

   Deel deze auto

   Door dit formulier te verzenden worden dit bericht naar uw bekende verzonden.
   Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.